Gruppetimer

Regler på matta

1. Ingen sko på mattene

2.Treningen foregår uten sokker

3.Fargen på Gien vi bruker er hvit

4.I NOGI bruker vi treningsshorts/treningstights og tettsittende overdel/rashguard

5.Neglene må være kortklipte

6.Ingen piercing/smykker og lignende

7.God hygiene

8.Håret må være satt opp i hesthale/flette/dult for dem med langt hår

9.Respekt for trener og treningspartnere

Brasiliansk jiu-jitsu

BJJ står for Brasiliansk Jiu-Jitsu, og som navnet tilsier har denne kampsporten røtter i Japan som videre utviklet seg i Brasil  tidlig på nittenhundetallet. Det er en sport i sterk vekst, og er almen kjent fra MMA (Mixed Martial Arts) hvor utøverne er nødt til å mestre BJJ for å kunne kjempe mot hverandre på bakken.

 

I BJJ foregår treningen på matta (kalt DOJO) og det er en kampsport uten slag og spark. I BJJ starter man alltid stående, slik som man også gjør iblant annet bryting og judo. En stor forskjell i BJJ er at kampen fortsetter på bakken, der målet er å vinne poeng eller å få motstanderen til å «overgi seg», noe vi kaller for «tap out».

I BJJ skiller vi mellom to ulike typer trening; trening med GI (drakten som blir brukt) hvor man bruker drakten til grep for ulike teknikker, og NOGI som vil si trening uten GI.

 

I BJJ lærer man å kombinere teknikk med styrke og utholdenhet for å kunne kontrollere en motstander som kanskje er både større og sterkere. Nettopp av denne grunnen regnes BJJ som en utmerket måte å lære seg selvforsvar på. Ved å trene BJJ blir man utfordret på styrke, kondisjon og mobilitet og treningen passer for alle aldre, uansett form og treningsbakgrunn. Det er en treningsform med mye kontakt og man lærer å kjenne på sine grenser både fysisk og mentalt.

På Oxy finner du alt fra dem som trener på hobbybasis, dem som bruker treningsformen for å holde seg i form, til atleter som konkurrerer for moroskyld og atleter som satser internasjonalt. Uansett hva du ønsker, garanterer vi et godt miljø og god oppfølging.

Vi tilbyr nybegynnertimer, timer for viderekomne og timer for alle nivåer. Tidspunkter for timene og de ulike nivåene finner du under Timeplan.

Brasiliansk Jiu-Jitsu Barn

På Oxy tilbyr vi barnetimer i BJJ for barn fra 6 år. BJJ er en utmerket treningsform for barn hvor det fokuseres på lek, teknikk, styrke og smidighet og disiplin i trygge omgivelser. BJJ gir en fin mestringsfølelse og treningen har en gyllen balanse mellom konsentrasjon og aktivitet.

Boksing

Boksing er en kampsport hvor man lærer grunntrening og ulike slag som hører til boksesporten.  Her får du trent hurtighet, kondisjon, styrke, psyke og selvdisiplin. Boksing er en kampsport som utøves mellom to individuelle motstandere. Utøverne bruker kun never polstret med hansker til selve kampen. Bryteknep og beinbruk er ikke tillatt. Innen boksing fines det et utall av støt og kombinasjoner av forskjellige støt.

Trenerne på Oxy har mye erfaring og har vært involvert i sporten i mange år. Dem som ønsker å konkurrere får en utrolig god oppfølging, og har alle forutsetninger for å lykkes som en utøver på Oxy. Boksetimene er også meget populære for dem som bare ønsker å lære grunnleggende bokseteknikker og bruke det som en morsom treningsform.

Vi tilbyr både timer for nybegynnere og erfarne. Tidspunkter for de ulike timene i nivåene finner du under Timeplan.

Muay Thai

Muay Thai er den nasjonale kampsporten fra Thailand. En fullkontaktsport som er blitt tilpasset til trening. Thai-boksing er en internasjonal kampsport. I norske sportsmiljø bruker man også begrepet «Muay-Thai»
Alle deler av kroppen kan rammes, og alle deler av kroppen, utenom hodet, kan brukes til å skade motstanderen. Noen av de vanligste angrepene er slag mot hode og kropp, albuer mot ansiktet, spark mot hodet, kropp og bein samt knær mot ribbein. Som en grunnregel brukes de hardeste punktene på kroppen mot de mykeste punktene på kroppen til motstanderen. Derfor er slike punkt som skritt, tinning og solarpleksus absolutt effektive og lovlige treffpunkt. Tradisjonelt blir slag betraktet som det «svakeste» angrepet, og spark har til formål å bryte ned motstanderen; knær og albuer anses som de mest effektive angrepene og brukes til å avgjøre kampen fra clinchen.

På Oxy er Muay Thai en populær treningsform hvor elevene blir godt ivaretatt og sett. Det er også en utrolig god treningsform da det er mye bevegelse involvert, og du kan garantere at du vil kjenne på pulsen i løpet av en økt. Treningen passer både for deg som ønsker variasjon i treningen, for deg som ønsker å lære slag og spark og for deg som har en drøm om å bli en utøver i sporten.

Vi tilbyr både timer for nybegynnere og erfarne. Tidspunkter for de ulike timene i nivåene finner du under Timeplan.