Vi utvider stadig tilbudet for våre medlemmer.
Nå tilbyr vi timer i Capoeira tirsdag,torsdag 19:30 og fredag 13:30.

Timene passer for nybegynnere og viderekommende.

Timen er tilgjengelig for alle våre aktive medlemmer. Man kan også tegne eget medlemskap til 400,- kun for Capoeira og styrketrening.

Capoeira er en afrobrasiliansk kampsport eller dans som ble antas å ha blitt utviklet iløpet av 1500-tallet av brasilianske slaver. Sporten karakteriseres av mye bevegelse, enten på bakken eller i luften. Capoeira utøves til folkelig musikk av rytmeinstrumenter og sang som opprinnelig ble sunget og spilt i sosiale settinger. Slavene utviklet antagelig dansen for å skjule forberedelser til opprør mot slave-eierne. På grunn av dette er capoeira både en dans og en kampsport, men man sier ofte at man «spiller» i stedet for å danse eller sloss. Spillet går ut på å synliggjøre motstanderens svake punkter og selv unngå å gjøre seg sårbar for spark eller nedleggelse. I capoeira blokkeres et spark ytterst sjelden og som oftest sparkes det over eller forbi motstanderen. I stedet for å blokkere er målet å «flyte» i retning av bevegelsen og respondere på dette.

Alle betegnelser og benevnelser som brukes av utøvere av denne sporten er på portugisisk. Det er det offisielle graderingssystemet til The Brazilian Capoeira Federation som benyttes i flesteparten av gruppene, men det er også en hel del andre systemer som blir brukt verden over. Graderingssystemet viser omtrent hvor mange år det vil ta å oppnå de forskjellige ferdighetsnivåer.

Iniciante: 1.år: grønt belte/ 2.år: gult belte/ 3.år: blått belte
Aspirante: 4.år: grønt og gult belte/ 5.år: grønt og blått belte/ 6.år: gult og blått belte
Aluno Formado: 7.år: grønt, gult og blått belte – Utøveren er nå godkjent til selv å lære bort Capoeira.
Monitor: 8.år: hvitt og grønt belte – Utøveren kan nå ta på seg mer ansvar og stå for mer individuell ledelse gjennom å starte egen Capoeiraskole med tillatelse fra sin egen mestre.
Professor: 9. eller 10.år: hvitt og gult belte – Utøveren er nå kvalifisert og godkjent som lærer. De kan være utøvere på dette nivået frem til de når nivå 10 som er;
Contra Mestre: 10. – 15. år: hvitt og blått belte – Utøveren vil være på dette nivået frem til deres Mestre mener at tiden har kommet til at utøveren selv kan bli en mestre. Denne prosessen kan ta alt fra 15 til 20 år og fordrer at utøveren kontinuerlig viser integritet, ansvar og vilje til å forbedre sin Capoeira.
Mestre: 15. til 20. år: hvitt belte – Dette er det nest høyeste nivået. Det finnes et nivå 12 kalt Mestrissimo (stormester). Dette nivået ble posthumt tildelt Mestre Bimba.

Velkommen!

cap2

cap3

cap 4

  

   © 2019 Denne nettsiden er hosted av Front Software AS

Følg oss på Facebook: