Brasiliansk Jiu-jitsu

1webphotos7

Brasiliansk Jiu-jitsu med drakt. Alle nivå, kvinner og menn. Begynner- og viderekommende teknikker.

BJJ står for Brasiliansk Jiu Jitsu, og som navnet antyder har denne kampsport-arten røtter i Japan for så å videreutvikle seg i Brasil tidlig på nittenhundretallet og er nå kun slått av fotball i popularitet og utbredelse i Brasil. Det er en sport i sterk vekst, spesielt i Europa. Sporten er allment kjent fra Mixed Martial Arts og UFC (Ultimate Fighting Championship) hvor utøverene er nødt til å mestre BJJ for å kunne kjempe mot hverandre på bakken. Det høres kanskje brutalt ut, men virkeligheten er at BJJ blir kalt «the gentle art».

Sporten BJJ springer ut fra Judo, og som i Judo foregår alt på matte (dojo), og det er ikke lov å anvende slag eller spark.  I motsetning til Judo foregår det meste på bakken, og ikke i stående posisjon. Målet er å vinne poeng ved å oppnå en bedre, mer dominant, posisjon enn din motstander, eller ved å få motstanderen til å «overgi se» ved å låse ledd (f.eks armbar) eller få nakkegrep (chokes). Det er to ulike stilarter innen BJJ hvor man enten anvender den tradisjonelle drakten («gi») som gir godt utgangpunkt for å bruke grep som en del av teknikken, eller tettsittende klær «no-gi» hvor man ikke kan gripe og teknikken og dynamikken i sporten endres.

På OXY fokuserer vi hovedsakelig på timer med gi. I BJJ lærer man å kombinere teknikk med styrke for å kontrollere sin motstander som kanskje er både større, sterkere og mer aggressiv. Nettopp derfor regnes BJJ for å egne seg spesielt godt for de som vil lære selvforsvarsteknikker.  Det er en utmerket måte å trene både kondisjon, styrke og smidighet på, og det er aldri for sent å begynne med BJJ. Faktisk har svært mange av våre aktive utøvere her begynt i voksen alder. I tillegg har vi tilpassede barne- og ungdomspartier ledet av unge voksne med fokus på trygge omgivelser, lek, teknikk, styrke og smidighetstrening. Det er en sport med mye kontakt og man lærer å kjenne på sine grenser både fysisk og mentalt, og den utfordrer virkelig intellektet – akkurat som et parti sjakk. Vi tilbyr nybegynnerpartier og timer for de mer viderekomne hvor vi trener mer to og to (sparring), som i konkurranse.

De som ønsker å konkurrere vil få god oppfølging. Vi har utlåns gi-er til de som ønsker å prøve ut BJJ, og et godt utvalg av gi-er til salgs i resepsjonen.

Felipe Mota

Hovedtrener i brasiliansk Jiu jitsu. Black belt, 3rd degree.
974 19 344

header better

Å bli Medlem