Brasiliansk Jiu-jitsu  Kids & Teens

1webphotos8

Brasiliansk Jiu-jitsu for barn mellom 4 og 11 år, gutter og jenter, med GI (judolignende drakt). Fysisk trening der man lærer grunnleggende teknikker og øver opp grov motorikk og kropps kontroll gjennom lek.

BJJ står for Brasiliansk Jiu Jitsu, og som navnet antyder har denne kampsport-arten røtter i Japan for så å videreutvikle seg i Brasil tidlig på nittenhundretallet og er nå kun slått av fotball i popularitet og utbredelse i Brasil. Det er en sport i sterk vekst, spesielt i Europa. Sporten er allment kjent fra Mixed Martial Arts og UFC (Ultimate Fighting Championship) hvor utøverene er nødt til å mestre BJJ for å kunne kjempe mot hverandre på bakken. Det høres kanskje brutalt ut, men virkeligheten er at BJJ blir kalt «the gentle art». Sporten BJJ springer ut fra Judo, og som i Judo foregår alt på matte (dojo), og det er ikke lov å anvende slag eller spark.  I motsetning til Judo foregår det meste på bakken, og ikke i stående posisjon. Målet er å vinne poeng ved å oppnå en bedre, mer dominant, posisjon enn din motstander, eller ved å få motstanderen til å «overgi se» ved å låse ledd (f.eks armbar) eller få nakkegrep (chokes). Det er to ulike stilarter innen BJJ hvor man enten anvender den tradisjonelle drakten («gi») som gir godt utgangpunkt for å bruke grep som en del av teknikken, eller tettsittende klær «no-gi» hvor man ikke kan gripe og teknikken og dynamikken i sporten endres.

På OXY fokuserer vi hovedsakelig på timer med gi. I BJJ lærer man å kombinere teknikk med styrke for å kontrollere sin motstander som kanskje er både større, sterkere og mer aggressiv. Nettopp derfor regnes BJJ for å egne seg spesielt godt for de som vil lære selvforsvarsteknikker.  Det er en utmerket måte å trene både kondisjon, styrke og smidighet på, og det er aldri for sent å begynne med BJJ. Faktisk har svært mange av våre aktive utøvere her begynt i voksen alder.

I tillegg har vi tilpassede barne- og ungdomspartier ledet av unge voksne med fokus på trygge omgivelser, lek, teknikk, styrke og smidighetstrening. Det er en sport med mye kontakt og man lærer å kjenne på sine grenser både fysisk og mentalt, og den utfordrer virkelig intellektet – akkurat som et parti sjakk. Vi tilbyr nybegynnerpartier og timer for de mer viderekomne hvor vi trener mer to og to (sparring), som i konkurranse. De som ønsker å konkurrere vil få god oppfølging. Vi har utlåns gi-er til de som ønsker å prøve ut BJJ, og et godt utvalg av gi-er til salgs i resepsjonen.

Ida Fløysvik

Hovedtrener for barn i Jiu jitsu. Brown belt.
974 19 344

Å bli Medlem